divendres, 20 de gener del 2012

Megaupload tancada

Justament ara que m'havia aficionat a veure una sèrie per internet (The Wire), tanquen Megaupload. Com a represàlia Anonymous bloqueja la web del Departament de Justícia dels EE.UU i altres webs.
Això és una mostra dels perills de centralitzar l'informació (i les xarxes), justament el contrari del que intentava ARPANET.Tornarem a l'eMule, doncs, és més difícil de tancar.
Estic pensant en la gent que ha pagat serveis "premium" a Megaupload i altres webs similars. Molta gent està disposada a pagar. Simplement s'ha de arribar a un acord. Si "l'indústria cultural" no demana el que "la gent" està disposada a pagar, no veuran un cèntim. Mentre hi hagi una possibilitat d'obtenir uns bits gratis, serà molt difícil cobrar per aquests bits. Si algú et facilita la vida, et podrà cobrar el servei via publicitat o via comptes premiums (que és el que ha passat realment amb tot això de les descarregues directes).
Conclusió: han de fer un pensament.

2 comentaris:

  1. hola Xavi!! a casa pagàvem un servei premium: cada tres mesos abonàvem 19 euros, i ens conectàvem desde quatre llocs diferents (casa els pares, les cases de les meves germanes, i jo des de Palma), tot alhora i sense problemes. Ara res, a tornar a lo de sempre. Però una cosa, jo crec que t'he més a veure amb un intent de principi de control total de la xarxa que no pas amb la lluita contra el pitareig (copywrights, etc...). Ho fan servir com a excusa perfecte. Lo mateix que lo del 11 S, va ser l'excusa perfecte per implantar noves i fortes mesures de seguretat i control als moviments de les persones entre països. Amb el tancament de Megaupload, s'obra la veda del control dels medis 2.0, que han permès a la societat tiràr endavant revoltes populars d'èxit a varios països. Diguèssim que li han vist les orelles al llop de les 2.0 i es veuen amb la necessitat de posar-hi control inmediat. Censura a Twitter, més controls al Youtube (no sigui que les noticies no convenients s'escampin massa ràpid...). Estem entran en ua època crucial per la llibertat de l'expressió pública mundial a través d'aq eina social q és internet. I em temo q precisament, el problema pels governs és q es una eina massa "social" per ells. Salut i força!!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Pep! Jo l'intent de control social el veig molt més clar amb això de que no ens deixin controlar els mòvils (poder instal·lar-desinstal·lar el que volguem). Megaupload si que ho veig contra el pirateig, però no servirà de res a "l'indústria". I nosaltres em de deixar de guardar tots els ous a la mateixa panera i tornar als torrents i la mula.
      I sí, tú ets dels que estàn disposats a pagar si el que et donen et convenç. Però no et donaran una tarifa plana de pel·lícules i sèries i el que sigui que et descarreguessis. No han aprés.

      Elimina

I tu qué trobes?