dijous, 26 de maig del 2011

Campus Sailoog. Software gratuit per a navegació.

Hi ha una Ubuntu especial per a navegació Navigatrix), i un parell de programes interessants per cartografia nàutica i meteo. Els he d'investigar però semblen interessants.

http://campus.sailoog.com/course/view.php?id=3

dilluns, 23 de maig del 2011

Tria la teva Fi del Món

http://web.me.com/lorenmadsen/endings/pick_a_year.html

A aquesta web surt una llista de les profecies per la Fi del Món. El dia 21 de maig s'havia de complir una.

Tria la teva!

dimecres, 18 de maig del 2011

dilluns, 16 de maig del 2011

Com funciona el sistema electoral = has de votar.

"En resumen a lo que viene a continuación: para hackear unas elecciones y que no salgan los partidos políticos mayoritarios:
  • Votar a partidos minoritarios que tengan alguna posibilidad.
  • Nunca, jamás de los jamases, votar en blanco. Perjudica gravemente a los partidos políticos minoritarios.
  • No votar nulo, ya que no sirve de nada.
  • No abstenerse, ya que no sirve de nada.
 /http://www.solosequenosenada.com/2011/04/05/como-hackear-unas-elecciones-generales-autonomicas-o-municipales/

No votis al PPSOE

Un article sobre la fractura intergeneracional i el moviment #nolesvotes:

"Acompañanado estas protestas han surgido, por esta razón (y también por otras como la Ley Sinde), movimientos como #nolesvotes que piden que no se vote en estas elecciones ni a PP ni a PSOE, algo que tiene a mucha gente muy enfadada. Esta misma mañana, en la radio, tertulianos de mucho nivel se manifestaban absolutamente indignados con esta juventud impresentable, manipulada por no se sabe quién, que en lugar de votar a quién toca instaban a reberlarse. ¡Acabáramos!"

http://www.lapaginadefinitiva.com/aboix/?p=354

diumenge, 15 de maig del 2011

L'homeopatia no té efectes secundaris.

http://magiacritica.wordpress.com/2010/02/02/intento-de-suicidio-masivo-por-sobredosis-homeopatica-en-europa-un-fracaso-rotundo/

Intento de suicidio masivo por sobredosis homeopática en Europa: un fracaso rotundo

El sábado 30 de enero cientos de ciudadanos británicos, convocados por la Meyerside Skeptics Society frente a la cadena de farmacias Boots, junto a sus colegas del Círculo Escéptico, en la madrileña Puerta del Sol, unieron sus fuerzas para celebrar un solemne ritual de suicidio colectivo: a las 10,23 UTC, ingleses y españoles ingirieron –enteramente y de un sorbo- el contenido de frascos y pastilleros de diferentes clases de “remedios” homeopáticos.
La idea de los participantes de la dramática ingesta masiva era demostrar que -si los productos resultaban efectivos- la sobredosis les causaría daños letales, o al menos algún vahído.

dimecres, 11 de maig del 2011

Euròpa permeteix que el aliments japonesos tenguin tres vegades més radiactivitat que els europeus després de Fukushima

"Un decreto aprobado por la Comisión Europea, y que ha pasado desapercibido entre toda la avalancha de información generada por el terremoto, tsunami y posterior accidente nuclear japoneses, ha elevado las tasas máximas de radiactividad permitidas por la UE en los alimentos procedentes de Japón hasta tres veces sobre lo que era legal antes de la fuga nuclear de Fukushima.
Según esta nueva regulación, aprobada apenas 13 días después del accidente nuclear vuelve a entrar en vigor un decreto de 1987, elaborado para evitar el colapso del mercado alimenticio europeo después del siniestro en Chernóbil. Esta medida permite, por ejemplo, que un litro de leche pueda contener de forma legal casi el triple de radiactividad que hace tres meses o que un filete pueda tener algo más del doble. «No se trata de un criterio científico, sino arbitrario», asegura Eduardo Rodríguez Farré, profesor de investigación del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) y miembro del Comité Científico de la UE sobre Riesgos para la Salud, un organismo que asesora a la Unión Europea cuando surge alguna nueva amenaza que pueda poner en riesgo la salud pública. «Es improcedente desde el punto de vista de la salud. Lo que hace unas semanas era ilegal, ahora se puede vender en los supermercados europeos», continúa."

Font: http://plataformagerena.wordpress.com/2011/05/09/la-ue-triplica-el-nivel-de-radiacion-permitida-en-los-alimentos/

dijous, 5 de maig del 2011

Mártires del compás, o del destí.


Minut 0:48. Entrada al Youtube del 2009.

‘Nulla politica sine ethica’

 Article sobre la corrupció d'El Temps.
 
"El 1965, el catedràtic d’estètica de la Universitat de Barcelona José María Valverde va renunciar a la seva càtedra en solidaritat amb tres catedràtics de la Universitat Complutense de Madrid –José Luis López-Aranguren, Enrique Tierno Galván i Agustín García Calvo–,
 que havien estat expulsats perquè havien participat en una marxa a favor de la llibertat d’associació. Valverde resumia les seves raons al catedràtic d’ètica López-Aranguren amb una frase en llatí: “Nulla aesthetica sine ethica”, és a dir, que no hi ha estètica sense ètica."

"Catòlics o protestants? El politòleg Ferran Requejo coincideix a dir que la cultura política als països de majoria catòlica és determinant. “Els de tradició catòlica són més submisos amb el poder i ho accepten com una cosa normal. Això afecta la legitimitat del sistema i, a poc a poc, augmenta la desafecció dels ciutadans respecte als polítics i als partits.” Aquesta relació, assenyala Requejo, és provada “empíricament” per estudis que la confirmen, tot i que “les causes no han estat analitzades seriosament”.
Culla veu clares les diferències entre totes dues tradicions, no tant en els casos de corrupció com en la reacció social davant els casos de manca d’ètica en política, i les seves conseqüències: “La dimissió del ministre de Defensa alemany, Karl Theodor zu Guttenberg perquè havia plagiat la seva tesi doctoral –fet que no és constitutiu de delicte– és difícil d’imaginar aquí. En canvi, a Alemanya aquesta mentida ha costat la carrera política a un dels homes amb més futur, que ja sonava com a possible relleu d’Angela Merkel.” Per contra, “a la conca mediterrània no passa: la moral catòlica permet el perdó dels pecats amb una simple confessió i potser això els fa més vulnerables que als països protestants, on no hi ha tanta corrupció i a més reben un càstig més sever.”